2021-09-22 08:15:49• hírek • Bede Emőke

Biciklire pattantak az APM alkalmazottai az Európai Mobilitási Hét alkalmából

Idén szeptember 16. és 22. között huszadik alkalommal rendezték meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Az idei év mottója: "Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében."

Ahogyan arra az idei év mottója is következtetni enged, 2021-ben a mobilitási hét elsősorban a testi és lelki egészségről, a biztonságról, illetve a koronavírus-járványra adott válaszokról szól. Mint tudjuk, a légszennyezésnek jelentős hatása van az egészségre, hiszen légzőszervi- és szívproblémákhoz, korai elhalálozáshoz és a várható élettartam csökkenéséhez vezethet. A levegő szennyezése ugyanakkor a környezetet sem hagyja érintetlenül: savasodást, a biodiverzitás és az ózonréteg csökkenését, s végső soron klímaváltozást eredményez. Az európai mobilitási hét során a szervezők arra szeretnének emlékeztetni, hogy mindannyian tehetünk a városi légszennyezés csökkentéséért, s szokásaink megváltoztatásával (pl. autó kerékpárra vagy tömegközlekedésre cserélése) javíthatjuk az életminőséget.


A mobilitási héthez csatlakozva a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség alkalmazottai szeptember 20-án kerékpárt és rollert ragadtak, majd a környezetbarát közlekedési formák népszerűsítése céljából a Decebal hídtól egészen a vetési református templomig tekertek. Lévén pedig, hogy szeptember 23-át a takarítás világnapjaként tartják számon, út a közben a csapat tagjai összeszedték a töltésen mások által eldobált hulladékot, mely ellenkező esetben talán a Szamos vizében landolt volna.



Az ügynökség közleményéből továbbá kiderül az is, hogy a terepre vonuló munkatársak a rendelkezésre álló lehetőségek függvényében vonattal vagy autóbusszal jutottak el az ellenőrizni kívánt helyszínekre. „Reméljük, hogy ezen akció révén volt egy kis ráhatásunk a lakosságra, arra buzdítva őket, hogy lehetőségeikhez mérten válasszák a kerékpárt vagy a tömegközlekedési eszközöket, melyek mind az egészségre, mind a bolygóra nézve kedvező hatással vannak” – zárta közleményét az APM.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: